Logo 200Logo 200Logo 200Logo 200
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Vizyonumuz Misyonumuz
  • Faaliyetler
  • Ziyaretler
  • Haberler
  • Projeler
  • Galeri
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
  • İletişim
✕
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • ‘Bilim Seyyahları’ Karadağ’da
Rock Yıldızlarından İslam Âlimlerine Fotoğraf Yolculuğu
26 Nisan 2019
ABD’de Sinagoga Saldırı
28 Nisan 2019

‘Bilim Seyyahları’ Karadağ’da

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) desteğiyle Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “Bilim Seyyahları Projesi” Karadağ’ın Rozaje kentinde öğrencilerle buluştu.

Karadağ’daki Mehmet Fatih Medresesi iş birliğinde şehir meydanında düzenlenen etkinlikte kimya, fizik, matematik, biyoloji ve robot bilimi alanlarında kurulan 24 standa, ülke genelinden gelen öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Karadağ İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Rifat Fejzic, burada yaptığı açıklamada, İslam’da bilimin oldukça önemli bir yeri olduğuna işaret ederek, “Kur’an-ı Kerim, ‘oku’ emriyle inmeye başladı. Allah, biz kullarından ilk önce okumasını, yani öğrenmesini talep eder.” dedi.

Medreselerin sadece dinî eğitim veren kurumlar olmadığını söyleyen Fejzic, “Bugünkü proje de bunun böyle olmadığını gösteriyor. Medresede yüzde 30 dinî dersler, yüzde 70 ise diğer dersler öğretilmektedir.” diye konuştu.

Medrese Müdürü Fuad Cekic de Mehmet Fatih Medresesi’nin bilimsel gelişmelere çok önem verdiğini belirterek, “Projenin amacı, Türkiye ile Karadağ’daki okulların iş birliğini artırmak. Bu iş birliği gelecekte de devam edecek.” dedi.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Büşra Buluş ise Karadağ’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, projenin iki ülke kültürünü yakınlaştırmayı da hedeflediğini söyledi.

Toplumun bilime ilgisini artırmayı hedefleyen, öğrencilerin pratik yaparak öğrenme fırsatı yakaladığı “Bilim Seyyahları Projesi”, 2015 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İstanbul’da hayata geçirilmiş, YTB’nin de destekleriyle 2017 yılından itibaren ülke sınırlarını aşarak Balkanlar’da da düzenlenmeye başlanmıştı.

Paylaş

İlgili Haberler

28 Haziran 2021

Afrika’da Yaşayan 1,2 Milyar Kişi Risk Altında


Devamını Oku
23 Haziran 2021

Ebeveynler Tarafından Yapılan 5 Büyük Hata


Devamını Oku
15 Haziran 2021

‘Geçmişten Bugüne Kudüs 360 Dijital Gösterimi’ Açıldı


Devamını Oku
3 Haziran 2021

Çocuklarda 3T Gerçekten de Zararlı mı?


Devamını Oku

Ara

✕

Vizyonumuz

Maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla söz sahibi bir sivil toplum kuruluşu olmak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

| ilyaorgtr

Hızlı Ulaşım

  • Giriş
  • Yazı beslemesi
  • Yorum beslemesi
  • WordPress.org

 İletişim Bilgileri

  • Orhan Şaik Gökyay Cad. No: 66
       Karşıyaka/İzmir

  • F485+2M Karşıyaka, İzmir

  • +90 232 --- ----

  •  info@ilya.org.tr

Web Sitemizde Arayınız

✕

Sosyal Medya Hesaplarımız

 ilyaorgtr
֎ 2023 | İzmir İlim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği | Tüm hakları saklıdır.
֎ Derneğimiz İDSB üyesidir.
✕

Giriş Yap

Parolanızı mı unuttunuz?

Hesap oluştur?