Logo 200Logo 200Logo 200Logo 200
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Vizyonumuz Misyonumuz
  • Faaliyetler
  • Ziyaretler
  • Haberler
  • Projeler
  • Galeri
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
  • İletişim
✕
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Kudüs’te Sular Durulmuyor
Çocuklarda Sosyal Açlık Sorunu
20 Nisan 2021
Ramazanın Karakter Eğitimindeki Rolü
30 Nisan 2021

Kudüs’te Sular Durulmuyor

Ramazanın başından bu yana İsrail polisinin işgal altındaki Kudüs’te teravih namazı sonrası Filistinlilere ses bombaları ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla (TOMA) müdahalesinde yaralı sayısı 105’e yükseldi.

 

Filistinliler, Mescidi Aksa’da kılınan teravih namazı sonrası Eski Şehir’in Şam Kapısı yakınında toplandı. Gerginliğin artması üzerine İsrail polisi, Filistinlileri dağıtmak için TOMA ile atlıları devreye soktu.

TOMA’lardan Filistinlilerin üzerine foseptik suyu sıkılırken, İsrail polisi kalabalığı dağıtmak için ses bombaları da kullandı.

Öte yandan polis aşırı sağcı Yahudilerin Eski Şehir çevresine ulaşmasına izin vermedi. İsrail polisi, aşırı sağcı Yahudileri de ses bombaları ve toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla dağıtmaya çalıştı, bazılarını gözaltına aldı.

Filistin Kızılayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresindeki polis müdahalesinde yaralanan Filistinli sayısının 105’e yükseldiği belirtildi. Açıklamada, 22 yaralının da hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Filistin Kızılayı Sözcüsü Ata Cabir, yaptığı açıklamada, İsrail polisinin müdahalesinde plastik mermi kullandığı ve yaralanmaların büyük çoğunluğunun plastik mermi kaynaklı olduğunu vurguladı.

Filistinlilerle Yahudiler arasında kavga

Kudüs’ün farklı bölgelerinde Filistinliler ile Yahudiler arasında kavga yaşandı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Yahudiler ile Filistinlilerin birbirlerini darbettikleri ve taşladıkları görüldü.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Yafa kentinde İsrail polisi, kentten zorla göç ettirilme planlarına karşı çıkan Filistinlilerin düzenlediği gösteriye müdahale etmişti.

Yine farklı şehirlerde fanatik Yahudiler teravih namazından çıkan Filistinlilere taşlı sopalı saldırılarda bulunmuştu.

Olayların çıkış nedeni

İsrail polisi ramazan ayının başlamasıyla Şam Kapısı önünde yer alan oturma alanlarını barikatlarla kapatmıştı. Teravih namazı sonrası söz konusu alanda oturmalarına izin verilmemesi nedeniyle Filistinliler, ramazanın ilk gününden itibaren teravih namazı sonrası Şam Kapısı’nda toplanıyor, İsrail polisi de onlara müdahale ediyor.

Paylaş

İlgili Haberler

28 Haziran 2021

Afrika’da Yaşayan 1,2 Milyar Kişi Risk Altında


Devamını Oku
23 Haziran 2021

Ebeveynler Tarafından Yapılan 5 Büyük Hata


Devamını Oku
15 Haziran 2021

‘Geçmişten Bugüne Kudüs 360 Dijital Gösterimi’ Açıldı


Devamını Oku
3 Haziran 2021

Çocuklarda 3T Gerçekten de Zararlı mı?


Devamını Oku

Ara

✕

Vizyonumuz

Maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla söz sahibi bir sivil toplum kuruluşu olmak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

| ilyaorgtr

Hızlı Ulaşım

  • Giriş
  • Yazı beslemesi
  • Yorum beslemesi
  • WordPress.org

 İletişim Bilgileri

  • Orhan Şaik Gökyay Cad. No: 66
       Karşıyaka/İzmir

  • F485+2M Karşıyaka, İzmir

  • +90 232 --- ----

  •  info@ilya.org.tr

Web Sitemizde Arayınız

✕

Sosyal Medya Hesaplarımız

 ilyaorgtr
֎ 2023 | İzmir İlim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği | Tüm hakları saklıdır.
֎ Derneğimiz İDSB üyesidir.
✕

Giriş Yap

Parolanızı mı unuttunuz?

Hesap oluştur?