Logo 200Logo 200Logo 200Logo 200
  • Ana Sayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Vizyonumuz Misyonumuz
  • Faaliyetler
  • Ziyaretler
  • Haberler
  • Projeler
  • Galeri
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
  • İletişim
  • Ana Sayfa
  • Haber
  • Misyonerler Seçimler İçin Geliyor
Polonya Başbakanı İsrail ziyaretini iptal etti
17 Şubat 2019
Lübnan Filistinli öğrencileri kovuyor
22 Şubat 2019

Misyonerler Seçimler İçin Geliyor

Bu yıl Afrika’da bazı ülkelerde seçimler gerçekleşecek. Seçimler öncesinde Hristiyan Katoliklerin merkezi Vatikan’da hareketlilik başladı. Bölgede bulunan Piskoposlar halkı yönlendirmeye çalışırken, bir çok misyoner de bölgeye akın ediyor.

2019’da Afrika’nın çoğu ülkesi sandık başına gidecek. Seçimler yaklaşırken Hristiyan Katoliklerin merkezi Vatikan’da hareketlilik arttı.

Bölgeye siyasi olarak Kilise üzerinden hükmetmek isteyen Vatikan, bölgeye çok sayıda misyoner ve görevli göndermeye başladı. Görevliler Afrika ülkelerinde piskoposlarla birlikte çalışacak.

Halkı akıllıca oy kullanmaları için yönlendiren piskoposlar, “Yaklaşan seçimlerin, hem Tanrı’nın bizim için istediği toplum türünü ortaya koymada hem de bize o toplumu inşa edecek liderlere, bütünlüklü kadınlara ve erkeklere vermede bir adım daha atması için dua ediyoruz. 1994’teki unutulmaz seçimlerden yirmi beş yıl sonra, demokrasimizi hem savunabileceğimizi hem de geliştirebileceğimizi kutluyoruz.”‘ ifadelerini kullanıyor.

AFRİKA’DA MİSYONERLİK NE ZAMAN BAŞLADI?

On dokuzuncu yüzyılda hızla sanayileşme sürecine giren Avrupa ülkeleri¸ ucuz hammadde elde edebilmek¸ yeni tüketim pazarları bulabilmek için Orta ve Güney Amerika’yı¸ Güney Asya’yı¸ Afrika kıtasını sömürgeleştirmeye başladı.

Osmanlı Devleti’nin gerilemesi ve çökmeye başlaması sonucu¸ Kuzey Afrika da paylaşıldı. Gerçi¸ Afrika’nın iç kısımlarına Avrupalıların ilgi duymaya başlamaları¸ on üçüncü yüzyılın sonlarına rastlamaktadır. İskoçyalı Mugna Park¸ David Levington¸ Heinrich Barth¸ Fransız Rene Caille¸ Mollien¸ Linard de Bellefonds gibi ünlü seyyahların arkasından¸ kilisenin desteğiyle misyonerler¸ Afrika’nın her tarafına dağıldılar. Güney ve Doğu Afrika Protestan misyonerlerin, Orta ve Batı Afrika ise Cizvit ve Katolik misyonerlerin faaliyet alanı haline geldi. Misyonerler¸ özellikle putperest Afrikalılar arasında başarılı oldular. Müslümanların yaşadıkları bölgelerde de¸ yoksulluğu ve zayıflığı fırsat bilerek kıyasıya bir çalışma sürdürdüler.

Afrika’daki Hristiyanlaştırma faaliyetleri¸ bilhassa Kardinal Lavigerie’nin 1867’de Cezayir Başpapazı tayin edilmesiyle başladı. Onun kurduğu Beyaz Rahipler  ve Beyaz Rahibeler buradan bütün Afrika’daki en büyük misyonerlik faaliyetlerini yürüttüler. Bu konuda Fransız Katolikleri ile Protestanları arasında bir fark olmayıp Afrika dâhil bütün sömürgelerde kurdukları teşkilatlar vasıtasıyla Hristiyanlaştırma faaliyetlerini sürdürdüler. 1895’te Madagaskar’daki Katolik ve Protestanlar açtıkları okullara 100.000’den fazla öğrenci topladılar.


Paylaş

İlgili Haberler

9 Nisan 2021

Aile Sohbetlerinin İyileştirici Gücü


Devamını Oku
5 Nisan 2021

Hedef ve Hedefsizlik


Devamını Oku
30 Mart 2021

Çocuklarla Konuşulmaması Gerekenler


Devamını Oku
27 Mart 2021

Aile, Olmazsa Olmazımız


Devamını Oku

Ara

Son Yazılar

  • Aile Sohbetlerinin İyileştirici Gücü
    9 Nisan 2021
  • Hedef ve Hedefsizlik
    5 Nisan 2021
  • Çocuklarla Konuşulmaması Gerekenler
    30 Mart 2021
  • Aile, Olmazsa Olmazımız
    27 Mart 2021

Vizyonumuz

Maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan, ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla söz sahibi bir sivil toplum kuruluşu olmak.

Sosyal Medya Hesaplarımız

| ilyaorgtr

Hızlı Ulaşım

  • Giriş
  • Yazı beslemesi
  • Yorum beslemesi
  • WordPress.org

 İletişim Bilgileri

  • 6221/10 Sok. No: 20/13
       Karşıyaka/İzmir

  • F3CX+Q4 Karşıyaka, İzmir

  • +90 232 489 9634

  •  info@ilya.org.tr

 Hızlı Ulaşım

  • Hakkımızda
  • Faaliyetler
  • Projeler
  • Bağış
  • İletişim

Web Sitemizde Arayınız

Sosyal Medya Hesaplarımız

 ilyaorgtr
© 2021 İzmir İlim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği. Tüm hakları saklıdır.
® Derneğimiz İDSB üyesidir.